Category: Op/Ed

1 2 3 7 10 / 63 POSTS
Profesorë të pushtetit, mos i ndëshkoni studentët “e parregullt” që punojnë!

Profesorë të pushtetit, mos i ndëshkoni studentët “e parregullt” që punojnë!

Një student me shumë sakrificë kishte vendosur të punonte ndërkohë që vazhdonte studimet. Edhe pse me shumë vështirësi, ai mundohej ...
“Shkolla,  vatër edukuese” një moto e bukur, që po mbetet vetëm ne letër!

“Shkolla,  vatër edukuese” një moto e bukur, që po mbetet vetëm ne letër!

S’janë të pakët ata “pedagogë” e mësimdhënës që e imagjinuan nxënësin si një individ që vie duke iu përgjëruar atyre, dhe që synon të mbush kokën e ti ...
Pse dhe si duhet reformuar OKB-ja

Pse dhe si duhet reformuar OKB-ja

Këtë javë, udhëheqësit nga e gjithë bota janë mbledhur në selinë e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, për të shkëmbyer pikëpamjet e tyre mbi problemet ...
Ankthi i 15 Korrikut

Ankthi i 15 Korrikut

Ishte nata e 15 korikut të vitit 2016 kur papritmas më erdhë një telefonatë nga një familjar dhe më jep një lajmë të dhimshëm. Më informon se në turëq ...
Fahrenheit 451 dhe ‘ministria’ jonë!

Fahrenheit 451 dhe ‘ministria’ jonë!

Fahrenheit 461 që i bie 232.778 gradë celsius është niveli i aftësisë djegëse që ka mjeti ‘zjarrfikësve’ që përdorojnë për të djeg librat, ngjar ...
Le të binden njerëzit për një llogari të mirëfilltë, doemos do t’i ndryshojnë sjelljet e tyre

Le të binden njerëzit për një llogari të mirëfilltë, doemos do t’i ndryshojnë sjelljet e tyre

  Në orvatje për të ndryshuar gjendjen për të mirë, dhe për të funksionalizuar ligjet në fuqi, jo pak njerëz zbrapsen të dëshpëruar dhe më në ...
Iftari më i madh në Austri: ezani u dëgjua në rrugët e Vjenës

Iftari më i madh në Austri: ezani u dëgjua në rrugët e Vjenës

Për të dytin vit radhazi, bashkësia e xhematit bashkë me aktivistët e xhematit “Bosna” në Vjenë dhe rininë, ka organizuar iftar në rrugën (Open Air If ...
Bajrami Profetik kundrejt ‘Balizmit të Bajramit’ te ne!

Bajrami Profetik kundrejt ‘Balizmit të Bajramit’ te ne!

‘' feja jonë ka ditë pushimi dhe argëtimi, se unë jam dërguar me fenë e tolerancës.” – Muhammedi a.s. Argëtimi zë vend të rëndësishëm në Islam. ...
Parimi bazë i politikës myslimane në Kudsi Sherif

Parimi bazë i politikës myslimane në Kudsi Sherif

Pjesa e dytë e debatit me Bardhyl Mahmutin në lidhje me Jerusalemin) Rreshtat në vijim janë pasqyrim i pikëpamjes islame e cila po vihej në praktik ...
Mbulesa e femrës myslimane, si pasqyrim i një identiteti të mohuar

Mbulesa e femrës myslimane, si pasqyrim i një identiteti të mohuar

ë prehura nën strehën dhe hijen e begative hyjnore, dhe të lumtura me puhinë e lehtë e ledhatuese të mirësive të një muaji të madhërishëm për to, femr ...
1 2 3 7 10 / 63 POSTS