Category: Ekonomi

1 2 3 4 10 / 36 POSTS
Në Mal të Zi nis zhvillimi i ‘industrisë hallall’

Në Mal të Zi nis zhvillimi i ‘industrisë hallall’

Në Mal të Zi u formua Shoqata e parë për promovimin dhe zhvillimin e ekonomisë islame. Themeluesit e shoqatës Arsllan Hajdinaga dhe Senaid Nimanbegu ...
Viti i ekonomisë, premtim në letër apo faktik?

Viti i ekonomisë, premtim në letër apo faktik?

Viti 2019 i shpallur si vit i ekonomisë nga kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, nga ekspertë të çështjeve ekonomike dhe përfaqësues të biznesev ...
Turqia, ekonomia e 5-të në botë deri në 2030-ën, lë pas Gjermaninë e Japoninë

Turqia, ekonomia e 5-të në botë deri në 2030-ën, lë pas Gjermaninë e Japoninë

Turqia do ta tejkalojë Gjermaninë, Rusinë dhe Japoninë për t’u bërë ekonomia e pestë më e madhe në botë deri në vitin 2030, ndërkohë që Kina nuk do t ...
“Kosova Halal Institute” mori pjesë në samitin e gjashtë “Halal Expo”

“Kosova Halal Institute” mori pjesë në samitin e gjashtë “Halal Expo”

Instituti për certifikimin e produkteve hallall i Bashkësisë Islame të Kosovës “Kosova Halal Institute” mori pjesë në samitin e gjashtë botëror të pro ...
Samiti Botëror i Produkteve Hallall do të mbahet në Stamboll

Samiti Botëror i Produkteve Hallall do të mbahet në Stamboll

Samiti Botëror i Produkteve Hallal dhe Panairi “Expo Hallall”, që do të organizohet në kuadër të këtij samiti, do të mirëpresë në datat 29 nëntor-2 ...
Vuçiq: Me taksën 10 për qind Kosova çdo ditë ia merr Serbisë nga një milion euro

Vuçiq: Me taksën 10 për qind Kosova çdo ditë ia merr Serbisë nga një milion euro

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, i tha TV Hepi të Beogradit se Serbia nuk do të vazhdojë dialogun me Kosovën derisa ajo të mos shfuqizojë taksë ...
Niveli i varfërisë në Kosovë ende i lartë, mbi 25 mijë familje me social

Niveli i varfërisë në Kosovë ende i lartë, mbi 25 mijë familje me social

Kosova është ndër vendet me nivel ende të lartë të varfërisë në rajonin e Ballkanit. Ndonëse, autoritet e Kosovës vite më parë janë zotuar se do të ...
Mbi 94% të investitorëve të huaj që ishin në Kosovë ikën

Mbi 94% të investitorëve të huaj që ishin në Kosovë ikën

Aleanca Kosovare e Bizneseve ka zhvilluar një studim hulumtues në Kosovë ku në theks të veçantë ka pas investitorët e huaj e sidomos mes atyre që vinë ...
Kosova importon mbi 7.6 milionë kilogramë kafe në vit

Kosova importon mbi 7.6 milionë kilogramë kafe në vit

Në dy vitet e fundit në Kosovë u importuan rreth 15.3 milionë kilogramë kafe në vlerë prej 36 milionë euro, duke kontribuuar me rreth 10.4 milionë e ...
Përgjigjja për të gjitha problemet ekonomike qëndron në ekonominë islame

Përgjigjja për të gjitha problemet ekonomike qëndron në ekonominë islame

Këshilli i Universiteteve Ndërkombëtare dhe Unioni Botëror i Dijetarëve Muslimanë organizuan punëtorinë me temë “Islami dhe Shkenca” në Universitetin ...
1 2 3 4 10 / 36 POSTS