Category: Sci-Tech

1 2 3 4 9 20 / 84 POSTS
Edhe ateistët dridhen para Zotit, ja arsyeja

Edhe ateistët dridhen para Zotit, ja arsyeja

Një grup besimtarësh dhe një grup ateistësh iu nënshtruan një eksperimenti që zbuloi se emocionet ishin njësoj të larta kur bëhet fjalë për të sfiduar ...
Shokon mjeku italian: Kanceri shërohet me vetëm një përbërës shtëpiak

Shokon mjeku italian: Kanceri shërohet me vetëm një përbërës shtëpiak

Tullio Simonchini, mjeku italian, pretendon se kanceri është vetëm një baktere dhe asgjë më tepër. Ai gjithashtu pohon se soda e bukës mund ta elim ...
NASA trondit njerëzimin me këtë lajm: Ja çfarë do i ndodhë Tokës sonte dhe nesër

NASA trondit njerëzimin me këtë lajm: Ja çfarë do i ndodhë Tokës sonte dhe nesër

Fenomeni që shkakton edhe dritat veriore shumëngjyrëshe mund të sjellë një rrezik të madh për planetin tonë. Observatori për Dinamika Diellore ...
Majmuni dhe njeriu gjenetikisht janë shumë të largët

Majmuni dhe njeriu gjenetikisht janë shumë të largët

Shumë vëmendje është përqendruar në studimin e shumëllojshmërisë së gjenomit të njeriut, dhe që të kuptohet kjo, shkencëtarët kanë nevojë për të matur ...
Një asteroid shumë i madh kaloi mbrëmë pranë Tokës

Një asteroid shumë i madh kaloi mbrëmë pranë Tokës

Nëse dëshironi një arsye për të qenë i lumtur këtë mëngjes, atëherë një arsye e tillë mund të jetë se njerëzimi evitoi një shkatërrim katastrofal mbrë ...
Vërtetohet shkencërisht: ‘Smartfonët’ shkaktojnë kancer

Vërtetohet shkencërisht: ‘Smartfonët’ shkaktojnë kancer

Hulumtimet e gjera në lidhjen midis rrezatimit të celularëve dhe kancerit e kanë rezultuar se kjo teknologji bashkëkohore moderne mund të shkaktoj dy ...
Një asteroid i madh i parë para 400 vjetësh i afrohet Tokës më 19 prill

Një asteroid i madh i parë para 400 vjetësh i afrohet Tokës më 19 prill

Një asteroid i madh me diametër afërsisht 600 m do të kalojë në afërsi të Tokës më datën 19 prill, por nuk do të ketë asnjë rrezik për planetin tonë, ...
Shkencëtari jep alarmin! Një tërmet i madh do t’i ndajë kontinentet përgjysmë

Shkencëtari jep alarmin! Një tërmet i madh do t’i ndajë kontinentet përgjysmë

Falë ngrohjes globale, të gjithë e dimë se planti ynë është buzë shkatërrimit. Por shkatërrimi duket do të jetë aq i keq sa që do t’i ndajë dy kontine ...
“Big Bang” mund ta godasë Tokën në çdo çast

“Big Bang” mund ta godasë Tokën në çdo çast

Nuk ka mundës të parashihet se kur do të mund të të shkatërrohet planeti ynë nga ndonjë goditje e ndonjë ateroidi. Asteroidi është një trup i vogël ...
Ecja është thelbësore për shëndetin

Ecja është thelbësore për shëndetin

Në ditët e sotme, kemi harruar të ecim Me dashje ose jo, e kemi kthyer ecjen në opsionale. Për shumë nga ne e ecura më e gjatë është nga dera e pun ...
1 2 3 4 9 20 / 84 POSTS