Archive For The “Spiritualitet” Category

Ja çfarë i ndodh trupit kur thua ALLAH /Video/

ekuiliber.com ...

Doktori i njohur nga Gjakova Ali Iljazi në videon e mëposhtme flet se çfarë i ndodh trupit kur thua ALLAH, për ta dëgjuar klikoni më poshtë:    

 

Pse nuk falesh?/Video/

Pse nuk falesh?/Video/

 

 

Ontologji apo “ideologji”?

ekuiliber.com ...

Është detyrë e udhëheqësve fetarë që të rrezatojnë e të mbjellin, me shkrimet, ligjëratat dhe praktikat e tyre, më shumë Islam ontologjik sesa Islam “ideologjik”. Gjithsesi që feja islame është një, por shfaqja e fetaritetit dallon nga një person në tjetrin, nga një komb në tjetrin, nga një qendër civilizimi në tjetrën. Ky dallim (kjo […]

 

Namazi dhe lutja në rast dilemash /Istiharja/

ekuiliber.com ... namazi i istihares duaja e istihares dilema

DUAJA E ISTIHARES Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit  Istiharja Ka thene i Derguari i Allahut – Muhamedi a.s.: “Lumturia e birit te Ademit varet nga te qenurit i lumtur me çka Allahu i ka dhene atij,  mërzia e birit te Ademit vjen nga mosfalja e Isti’hares, dhe pakenaqesia e birit te Ademit rezulton nga qenia […]

 

Ku ishe, çfarë bëje këto ditë?!

Gentian Jetishi

– “Çdo njeri që agjëron një ditë në rrugë të All-llahut, All-llahu e largon fytyrën e tij nga zjarri (i xhehennemit) në një distancë sa ec njeriu shtatëdhjetë vjet.“ – Muhammedi a.s. Ku ishe ti, çfarë bëje këto ditë të çmuara?! Muhammedi a.s. thotë: -“Kush e agjëron Ramazanin me besim në All-llahun dhe me shpresë […]

 

Nata e Kadrit shembull se si duhet ngritur një revolucion

ekuiliber.com ...

NATA E KADRIT SHEMBULL SE SI DUHET NGRITUR NJE REVOLUCION Revoucion, ngritje shpirterore, mendore, intelektuale dhe nxjerrje prej erresires ne drite eshte nata e Kadrit. “Ky eshte nje liber te cilin ta kemi shpallur ty (O Muhammed) me qellim qe ta udheheqesh njerezimin prej erresires drejte drites.” Fillim i nje revolucioni i cili filloi naten […]

 

Jakup Asipi – Lexo

Jakup Asipi – Lexo

 

 

Nata e Kadrit – Sabri ef. Bajgora

Nata e Kadrit – Sabri ef. Bajgora

 

 

Macron në iftar: Shteti detyrohet t’u sigurojë muslimanëve liri dhe barazi

ekuiliber.com ...

“Muslimanët kanë të drejtë për të jetuar të lirë dhe të praktikojnë obligimet e tyre fetare. Institucionet franceze janë të detyruar t’ua mundësojnë këtë gjë”, ka thënë Macron. Këshilli Islamik i Francës (CFCM) dje organizoi një iftar tradicional në Paris ku morën pjesë një numër i madh i politikanëve dhe zyrtarëve francezë, në mesin e […]

 

Ramazani dhe puna, vetëm iftari i bën të ndalin punën e gërmimit të tunelit

ekuiliber.com ...

“Me padurim presim Bajramin kur përsëri do të jemi bashkë me familjet që janë duke pritur”, tha Yalcin, që është njëri nga 350 punëtorët. Punëtorët që gërmojnë tunelin Yeni Zigana në verilindje të Turqisë janë duke punuar në tri ndërrime në mënyrë që të përmbushin afatet e përcaktuara në kontratë, ndërsa gjatë muajit të agjërimit […]