Category: Shkencë

1 218 / 18 POSTS
5 faktet që shkencëtarët kanë zbuluar për rolin e babait në jetën e vajzës

5 faktet që shkencëtarët kanë zbuluar për rolin e babait në jetën e vajzës

Edhe pas shumë viteve mëmësia është ende një objekt studimi por së fundmi studiuesit kanë filluar t’i kushtojnë rëndësi edhe rolit të babait. Gjatë vi ...
Dëgjohen sinjale nga universi i thellë, zbulohet prej nga vijnë

Dëgjohen sinjale nga universi i thellë, zbulohet prej nga vijnë

Shpërthimet e shpejta të valëve të radios u zbuluan për herë të parë në vitin 2007, dhe që atëherë ato janë regjistruar 18 herë, por vetëm një nga kët ...
Zbulohet bima magjike që shëron kancerin brenda 16 orësh, ja cila është

Zbulohet bima magjike që shëron kancerin brenda 16 orësh, ja cila është

Ilaçi i kancerit ekziston edhe jo vetëm një, por ekziston një varg i ilaçeve bimore që me sukses e shërojnë kancerin. Por, kjo bimë, pelini i ëm ...
Trupi juaj e kupton kur vdekja është afër, gjithçka fillon nga hunda

Trupi juaj e kupton kur vdekja është afër, gjithçka fillon nga hunda

Trupi i njeriut është një sistem shumë kompleks, që është vështirë të kuptohet. Shkencëtarët janë ende duke tentuar të kuptojnë se si dhe pse gjë ...
Televizori pengon zhvillimin e të folurit te fëmijët

Televizori pengon zhvillimin e të folurit te fëmijët

Shtëpitë e zhurmshme, me volum të lartë të televizorit apo zhurma e makinave nga jashtë, mund të pengojnë zhvillimin e të folurit dhe të lexuarit tek ...
Studim: Televizori pengon zhvillimin e të folurit te fëmijët

Studim: Televizori pengon zhvillimin e të folurit te fëmijët

Shtëpitë e zhurmshme, me volum të lartë të televizorit apo zhurma e makinave nga jashtë, mund të pengojnë zhvillimin e të folurit dhe të lexuarit te ...
Më 31 Janar mbani sytë nga qielli, ndodh fenomeni i “Hënës së përgjakur”

Më 31 Janar mbani sytë nga qielli, ndodh fenomeni i “Hënës së përgjakur”

Në fund të muajit Janar përgatituni që të shikoni një spektakël qiellor, atë të eklipsit të hënës. Më 31 Janar do të ndodhë eklipsi i plotë hënor ose ...
Toka po largohet nga Dielli

Toka po largohet nga Dielli

Dielli është duke humbur ngadalë fuqinë tërheqëse që ka ndaj planetëve, e për pasojë edhe Toka është duke u larguar prej tij. Këtu nuk ka vend ...
1 218 / 18 POSTS