Category: Shëndetësi

1 2 3 10 / 23 POSTS
Fundi i kancerit? Metodë qind për qind efikase

Fundi i kancerit? Metodë qind për qind efikase

Shkencëtarët konstatojnë që kanë arritur të shërojnë të sëmundjen e rëndë me metodën inovative. Ekspertët kanë arritur që t’i luftojnë qeliza ...
Shkenca: Tumori mund të fiket ose të ndizet njësoj si kompjuteri

Shkenca: Tumori mund të fiket ose të ndizet njësoj si kompjuteri

Tumori mund “të fiket” ose “të ndizet” njësoj si një kompjuter, kjo falë bllokuesve të rinj molekularë, të cilët, duke vepruar mbi shumë shënjestra nj ...
​Sfidat përmirësojnë inteligjencën

​Sfidat përmirësojnë inteligjencën

Inteligjenca është diçka e pandryshueshme, një karakteristikë me të cilën ne vijmë në botë ose më mirë një cilësi që mund të rritet falë angazhimit to ...
Sa orë duhet të flini sipas moshës që keni

Sa orë duhet të flini sipas moshës që keni

Sa orë keni fjetur natën e fundit? Përgjigjia për këtë pyetje është më e rëndësishme sesa e mendoni. Gjumi është jetësor për shëndetin dhe mirëqe ...
Gati për testim vaksina kundër kancerit

Gati për testim vaksina kundër kancerit

Vaksina kundër kancerit, e cila sulmon tërë tumoret në trup pas injektimit, është gati për t’u testuar tek njerëzit. Hulumtimi është bërë nga Universi ...
Kjo bimë rigjeneron qelizat tuaja nga koka te këmbët. Lufton aneminë, diabetin, artritin dhe ju zgjat jetën

Kjo bimë rigjeneron qelizat tuaja nga koka te këmbët. Lufton aneminë, diabetin, artritin dhe ju zgjat jetën

Kjo bimë ka treguar se është shumë e dobishme ndaj sëmundjeve si anemia, mbron mëlçinë, sëmundjet që lidhen me acidin urik gjithashtu zvogëlon dhe pas ...
Mbi 1500 raste me kancer për një vit

Mbi 1500 raste me kancer për një vit

Në Kosovë gjatë vitit 2017, janë evidentuar mbi 1500 raste të reja me kancer. Mbi 170 mijë shërbime dhe 31 mijë konsulta ka kryer stafi mjekësor ...
Farat e lirit, të vogla dhe të çmuarat e shëndetit tonë

Farat e lirit, të vogla dhe të çmuarat e shëndetit tonë

Të vogla dhe pafundësisht të çmuara! Farat e lirit janë ndër “farërat e shëndetit” që janë më të dobishme për trupin tonë. Ata janë një nga burimet më ...
Shenjat paralajmëruese të kancerit të stomakut

Shenjat paralajmëruese të kancerit të stomakut

Tumoret karcinoide hapin më pak metastaza ndërsa tumoret e tjera përhapen nëpërmjet rritjes në stomak, ezofag, dhe në zorrën e hollë. Shenja e përb ...
A keni këtë ndjesi në këmbët tuaja gjatë natës? Kujdes, mund të jetë diçka serioze!

A keni këtë ndjesi në këmbët tuaja gjatë natës? Kujdes, mund të jetë diçka serioze!

A keni këtë ndjesi në natën? Kujdes, mund të jetë diçka serioze!Simptomat e këmbëve të lodhura(RLS)?Djegie?Parehati në këmbë?Dëshirë për tundjen e këm ...
1 2 3 10 / 23 POSTS