Archive For The “Opinione” Category

Të sulmosh të drejtat dhe liritë fetare në emër të lirisë së fjalës!

zeropese.com ....

Të sulmosh të drejtat dhe liritë fetare në emër të lirisë së fjalës! Të sulmosh të drejtat dhe liritë fetare në emër të lirisë së fjalës nuk është aspak e ndershme dhe madje nuk është fare demokratike e njerëzore. Jo rrallë ka ndodhur në vendin tonë që të sulmohen individ dhe komunitete për shkak të […]

 

Letër publike të gjithë atyre që manipulojnë dhe keqpërdorin reputacionin tim dhe të institucionit që përfaqësoj

ekuiliber.com ...

Të nderuar, Prej disa ditësh vërej se emri im përflitet nëpër rrjetet sociale në konotacione të ndryshme nga një person (Kreshnik Osmani) që nuk e njoh fare edhe pse ndoshta rastësisht diku edhe kam mundur ta takoj, por ja që nuk e mbaj mend! Fillimisht isha në dilemë nëse vërtetë personi në fjalë e kishe për […]

 

Mehmet Kraja mos më fol në emër të Kosovës!

ekuiliber.com ...

Në kohë trazirash dhelprat fshihen në zgafellet e tyre, që ta ruajnë bishtin e tyre, por në kohë paqeje ndodh e kundërta, ato dalin lirshëm duke u shëtitur e u krekosur dhe me dinakërinë e tyre bëjnë pazarllëqet më të ndyta, e në kohë tundimi e servilizmi ato trimërohen aq shumë sa që sulmojnë çdo […]

 

Çairi dikur dhe sot

ekuiliber.com ....jpg

Çairi dikur dhe sot Mu kujtua fëmijëria ime po një ashtu mu kujtua edhe Çairi im i cili dikur ishte i bukur e kishte gjelbërim dhe hije të veçanta të pemëve(drunjëve) gjërësinë e rrugëve, parqet e shumta e të rregulluara dhe të mirëmbajtura, me pastërtinë. Ndrësa sot e shoh Çairin e shkatërruar, vende të uzurpuara […]

 

Ontologji apo “ideologji”?

ekuiliber.com ...

Është detyrë e udhëheqësve fetarë që të rrezatojnë e të mbjellin, me shkrimet, ligjëratat dhe praktikat e tyre, më shumë Islam ontologjik sesa Islam “ideologjik”. Gjithsesi që feja islame është një, por shfaqja e fetaritetit dallon nga një person në tjetrin, nga një komb në tjetrin, nga një qendër civilizimi në tjetrën. Ky dallim (kjo […]

 

“Haxhiqamilistët”, dhe “profecitë” turpëruese të Sadri Ramabajës

ekuiliber.com ...

Nuk di çfarë të ndjejë njeriu për një figurë si puna e Sadri Ramabajës, për “profecitë” që nuk parasheh asnjë legjislacion, apo çfarëdo rregullimi tjetër institucional politik, shoqëror e fetar, dhe pranon se nuk është islamofob, sepse e ka me “t’nime” edhe termin. Është e pamundur të mos shkruaj hapur për këtë që ka shkaktuar […]

 

Çfarë po bëjnë disa imam ?

ekuiliber.com ...

Shumë hoxhë në trojet shqiptare punën kryesore e kanë si ta heqin qafe mevludin, si ta heqin qafe namazin e teravisë, si ta bëjnë namazin e natës parësor e teravinë në aut, si ta heqin qafe meditimin, si ta heqin qafe arsimimin, si ta shtojnë mësimin për rukjet, si ta bëjnë aminin me zë, si […]

 

Gjenocidi grek ndaj çamëve

ekuiliber.com ...

  Shumë njerëz nuk e njohin Çamërinë, madje e dëgjojnë për herë të parë këtë emër. Alija Izetbegoviç thotë: Përkujtimi është matësi themelor ndarës mes popujve të civilizuar dhe atyre të prapambetur. Le të qëndrojmë të civilizuar dhe të kujtojmë Çamërinë. Çamëri quhet rajoni që lidh jugun e Shqipërisë me veriun dhe perëndimin e Greqisë. […]

 

Ku ishe, çfarë bëje këto ditë?!

Gentian Jetishi

– “Çdo njeri që agjëron një ditë në rrugë të All-llahut, All-llahu e largon fytyrën e tij nga zjarri (i xhehennemit) në një distancë sa ec njeriu shtatëdhjetë vjet.“ – Muhammedi a.s. Ku ishe ti, çfarë bëje këto ditë të çmuara?! Muhammedi a.s. thotë: -“Kush e agjëron Ramazanin me besim në All-llahun dhe me shpresë […]

 

Nata e Kadrit shembull se si duhet ngritur një revolucion

ekuiliber.com ...

NATA E KADRIT SHEMBULL SE SI DUHET NGRITUR NJE REVOLUCION Revoucion, ngritje shpirterore, mendore, intelektuale dhe nxjerrje prej erresires ne drite eshte nata e Kadrit. “Ky eshte nje liber te cilin ta kemi shpallur ty (O Muhammed) me qellim qe ta udheheqesh njerezimin prej erresires drejte drites.” Fillim i nje revolucioni i cili filloi naten […]