Category: Op/Ed

1 2 3 4 30 / 32 POSTS
Dhimbja për detin dhe një histori çame

Dhimbja për detin dhe një histori çame

Thonë që sarkazma del nga shpirtrat e vrarë dhe mua, si shumë shqiptarë patriotë në atdheun tim, më dhemb këto ditë tek ndjej për shitje dy nga gjërat ...
Nuk bëhet tamam një shtëpi, kur ndërton njëri e rrënon tjetri!

Nuk bëhet tamam një shtëpi, kur ndërton njëri e rrënon tjetri!

Duke iu falënderuar ‘davetit’ kundër Medhhebit Hanefi dhe themeluesve të Ehlu Sunetit (Maturidive dhe Esharive), të cilët s’janë ndalur asnjëherë as s ...
Mbi femrat dhe meshkujt

Mbi femrat dhe meshkujt

  Bota është kthyer në një harem të madh virtual. Ngado të hedhësh sytë, të fton buzëqeshëse ndonjë vajzë e pashme, e vërtetë ose prej letre a ...
Për shqipen që “vrasim” çdo ditë!

Për shqipen që “vrasim” çdo ditë!

Gjuha shqipe po “harrohet” dhe deformohet çdo ditë, sidomos këtë fakt po e avancon brezi i 30-vjeçarëve, përmes rrjeteve sociale, ku ata kalojnë kohën ...
 Historiku dhe disa aspekte të zhvillimit të literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë

 Historiku dhe disa aspekte të zhvillimit të literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë

 Historiku dhe disa aspekte të zhvillimit të literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë[i]   Të nderuar të pranishëm! Allahu xh.sh. u bëri ...
Mrekullia kuranore që dëfton për jetëgjatësinë-vdekjen e Pejgamberit a.s.

Mrekullia kuranore që dëfton për jetëgjatësinë-vdekjen e Pejgamberit a.s.

A e dini ku janë cekur apo paralajmëruar shenjat e jetëgjatësisë apo vdekjes së Resulullahit s.a.v.s. në Kuranin fisnik? Natyrisht në tri ajete kur ...
Dhurimi – transplantimi i organeve në islam

Dhurimi – transplantimi i organeve në islam

Ligji islam është ligj hyjnor, që është i zbatueshëm në çdo kohë dhe në çdo vend. Çdo normë, rregull, në ligjin islam është e nxjerrë nga burimet e sh ...
Fetvatë dhe roli i tyre i ndjeshëm në shoqëritë islame

Fetvatë dhe roli i tyre i ndjeshëm në shoqëritë islame

  Në një hulumtim referues rreth domethënies dhe konceptimit të fetvasë si nocion juridik islam, do tëvërejmë se kemi të bëjmë me njëçështje t ...
Presidenti i ardhshëm

Presidenti i ardhshëm

Shkruan: Ejmen Nuri (Ejmen Nuri është themelues i një partie në Egjipt. Ishte kundërkandidati i vetëm i presidentit Mubarek. Ishte kandidat i mundshëm ...
E vërteta e dhimbshme – Lufta Civile e Shqipërisë nxjerr mësime për investitorët e Bitcoin

E vërteta e dhimbshme – Lufta Civile e Shqipërisë nxjerr mësime për investitorët e Bitcoin

Ky artikull ka të bëjë me Bitcoin, por së pari ne do të flasim për Luftën Civile në Shqipëri. Kthehemi në vitin 1991, qeveritë komuniste në të gjit ...
1 2 3 4 30 / 32 POSTS