Category: Kulturë

1 2 3 20 / 23 POSTS
Berati, qyteti i dytë më i bukur në botë sipas agjencisë japoneze JATA

Berati, qyteti i dytë më i bukur në botë sipas agjencisë japoneze JATA

Në artikujt tanë ju kemi informuar vazhdimisht mbi qytetet më të bukura në botë, të cilat duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë, por ndryshe n ...
Unë isha islamofobe, por përfundova muslimane!

Unë isha islamofobe, por përfundova muslimane!

Unë isha lindur dhe rritur në Amerikë. Kur ndodhi ngjarja e 11 shtatorit unë isha 23 vjeç. Nuk kisha dëgjuar kurrë për islamin dhe madje as fjalën mus ...
Kontributi i grave në civilizimin klasik Islam: shkencë, mjekësi dhe politikë

Kontributi i grave në civilizimin klasik Islam: shkencë, mjekësi dhe politikë

Me anë të hulumtimeve për kontributin e gruas Myslimane në fusha të ndryshme të civilizimit klasik Islam, si në transmetim të haditheve, jurisprudencë ...
Ky eshte trejleri i filmit për Alija Izetbegoviqin

Ky eshte trejleri i filmit për Alija Izetbegoviqin

Televizioni turk TRT1, më 30 janar fillon emetimin e serisë për jetën e kryetarit të parë të Kryesisë së Bosnjë e Hercegovinës Alija Izetbegoviq, ...
E rrallë në Ankara: punëtorët e pastrimit të rrugëve hapin bibliotekën me libra të hedhura

E rrallë në Ankara: punëtorët e pastrimit të rrugëve hapin bibliotekën me libra të hedhura

Një bibliotekë në Ankara i jep kuptim të ri nocionit, që “librat janë të përjetshëm”. Pastruesit e mbeturinave në kryeqytetin turk, kanë hapur një ...
Këtë vit do të bëhet inaugurimi i bibliotekës së Xhamisë së Hadumit dhe Medresës së vogël në Gjakovë

Këtë vit do të bëhet inaugurimi i bibliotekës së Xhamisë së Hadumit dhe Medresës së vogël në Gjakovë

Biblioteka e Xhamisë së Hadumit tashmë vetëm ka marrë formën e saj përfundimtare. Duket që punimet që janë bërë kanë ruajtur pamjen e saj autentike. R ...
Si e pranoi mjekja amerikane islamin

Si e pranoi mjekja amerikane islamin

Bëhet fjalë për një mjeke, gjinekologe e cila punonte në njërin prej spitaleve amerikane. Ajo tregon se si një ditë në spitalin ku ajo punonte erdhi ...
E madhëroi Zotin përmes Matematikës!

E madhëroi Zotin përmes Matematikës!

Ebu Abdullah Muhammed Ibën Musa el–Havarizmi është lindur në Havarizëm (Hevi), në jug të detit Aral. Për fëmijërinë e tij dihet shumë pak, pos faktit ...
Muzeu i Ushtrisë së Shqipërisë, destinacion unik për vizitorët dhe studiuesit

Muzeu i Ushtrisë së Shqipërisë, destinacion unik për vizitorët dhe studiuesit

Në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, funksionojnë dhe janë të hapur për vizitorët, por edhe për studiuesit disa muze, si Muzeu Historik Kombëtar, Muze ...
25 fotografi të mrekullueshme nga Meka e vitit 1953

25 fotografi të mrekullueshme nga Meka e vitit 1953

Këto janë pamje fotografike se si dukej udhëtimi për në Qabenë e Shenjtë në vitin 1953. Megjithëse këto fotografi vijnë 60 vjet më parë, pamja ka n ...
1 2 3 20 / 23 POSTS