Category: Islami është vet shkenca

1 217 / 17 POSTS
Misvaku antibakterial, brusha që i pastronin dhëmbët myslimanët para 1500 vjetëve

Misvaku antibakterial, brusha që i pastronin dhëmbët myslimanët para 1500 vjetëve

Misvak do të thotë rrënjë të bimës së caktuar e cila rritet në shkretëtirë të cilës i hiqet lëkura përreth dhe pastaj ajo shndërrohet në formë të fije ...
Kompania europiane reklamon misvakun si diçka të re dhe e shet për afro 5 dollarë

Kompania europiane reklamon misvakun si diçka të re dhe e shet për afro 5 dollarë

Kohët e fundit Kompania çeke ‘Yoni’ ka publikuar një video promovuese të një produkt të ri, siç e quajnë ata “revolucionar”, por që në t ...
Konferenca Shkencore “Mrekullia Shkencore e Kur’anit” u mbajt në Egjipt

Konferenca Shkencore “Mrekullia Shkencore e Kur’anit” u mbajt në Egjipt

Edicioni i 9-të i Konferencës  "Mrekullia Shkencore e  Kur'anit" u organizua më 13 mars 2017 në Universitetin Mansoura të Egjiptit. Sipas Youm7.com ...
Mrekullia e ngjyrave në Kur’an

Mrekullia e ngjyrave në Kur’an

Psikologu Dr. Ardtcham mendon se ngjyrat kanë ndikim të caktuar tek njeriu. Për të vërtetuar këtë, ai ka kryer eksperimente të shumta që bëjnë të qart ...
Ndikimi psikofizik i lutjes Kuranore në shëndetin e njeriut

Ndikimi psikofizik i lutjes Kuranore në shëndetin e njeriut

Allahu i madhërishëm në Kuranin famëmadh urdhëron e thotë: “E kur robët e Mi të pyesin ty për Mua, Unë jam afër, i përgjigjem lutjes kur lutësi më lu ...
Argumentohet shkencërisht profecia e Muhammedit a.s. për intuitën /Video/

Argumentohet shkencërisht profecia e Muhammedit a.s. për intuitën /Video/

’’Ruhuni nga intuita e besimtarit, sepse ai sheh me dritën e Allahut’’ - Muhammedi a.s. /Termidhiu / Kërkimet shkencore tregojnë se zemra e njeriut ...
Muslimanët mund të përparojnë në mjekësi nga studime mbi ajetet e Kur’anit

Muslimanët mund të përparojnë në mjekësi nga studime mbi ajetet e Kur’anit

Një dijetari sudanez i vjen keq që muslimanët i kanë lënë pas dore çështjet mjekësore dhe subjektet e përmendura në Kur’an. Duke paraqitur një kumt ...
1 217 / 17 POSTS