Category: Fokus

1 4 5 6 7 60 / 70 POSTS
Kërkoi mangësi dhe kundërthënie në Kuran, gjeti diçka tjetër

Kërkoi mangësi dhe kundërthënie në Kuran, gjeti diçka tjetër

Orientalisti Gery Miller, i cili u mundua të gjej kontradiktë në Kuran, pas një hulumtimi të gjatë të këtij libri pranoi islamin dhe tani ligjëron në ...
Aktori i famshëm amerikan: Le të bëhemi si muslimanët!

Aktori i famshëm amerikan: Le të bëhemi si muslimanët!

Aktori dhe komediani i njohur amerikan Bill Cosby nuk ka përtuar që të flasë në show-in e tij për cështjet kulturore që e preokupojnë Amerikën. Sa ...
Komuna e Lipjanit jep në shfrytëzim pronën komunale KBI Lipjan për ndërtimin e Xhamisë

Komuna e Lipjanit jep në shfrytëzim pronën komunale KBI Lipjan për ndërtimin e Xhamisë

Kuvendi Komunal në Lipjan në mbledhjen e mbajtur sot ka aprovuar propozim vendim për dhënien në shfrytëzim të pronës komunale Këshillit të Bashkësisë ...
Shkodër – Xhamia e Plumbit, miratohet projekti i restaurimit

Shkodër – Xhamia e Plumbit, miratohet projekti i restaurimit

– Xhamia e Plumbit, miratohet projekti i restaurimit Ministria e Kulturës e Shqipërisë ka miratuar një projekt për shpëtuar Xhaminë e Plumbit në ...
Zogu Ababil është gjetur përsëri mbi Qabe?!

Zogu Ababil është gjetur përsëri mbi Qabe?!

Nje shpend (zog) qe dyshohet te jete i lloit Ababil, thuhet se eshte zene ne hapesiren e Mekkes. Nga historia Islame ka tregime ...
Kryeimami Sabri Bajgora viziton Qendrat Islame Shqiptare në Gjenevë, Lozanë dhe Lucern

Kryeimami Sabri Bajgora viziton Qendrat Islame Shqiptare në Gjenevë, Lozanë dhe Lucern

Me ftesë të xhematit të xhamisë “Dituria” në Gjenevë të Zvicrës, kryeimami i Republikës së Kosovës Sabri ef. Bajgora, të shtunën me datë 27.01.2018 mo ...
Drejtori i Arsimit në Prizren vizitoi paralelen e Medresesë në Prizren

Drejtori i Arsimit në Prizren vizitoi paralelen e Medresesë në Prizren

Medresemë Alauddin- dega në Prizren dje e vizitoi  Drejtori i Arsimit në Komunën e Prizrenit z. Skender Susuri. Z. Susuri  i cili u pritë nga drejtori ...
Medreseja “Mehmet Fatih”, lokomotivë e promovimit të gjitha vlerave

Medreseja “Mehmet Fatih”, lokomotivë e promovimit të gjitha vlerave

Malësia është ndër trevat e spikatura me kulturë të gjithanshme, por veçmas ajo njihet me bashkëjetesën fetare. Një nga promotorët e këtyre vlerave dh ...
Muslimanët në Poloni po lulëzojnë

Muslimanët në Poloni po lulëzojnë

Muslimanët e Varshavës po lulëzojnë në bashkësinë e tyre të vogël në një kënd të kryeqytetit; një mikro kozmos në vendin me popullsi shumicë katolike. ...
Uzbekistani hap Akademinë e Studimeve Islame

Uzbekistani hap Akademinë e Studimeve Islame

Akademia e parë e specializuar e mësimit të lartë në Uzbekistan kushtuar ekskluzivisht studimeve islame është regjistruar nga Ministria e Drejtësisë e ...
1 4 5 6 7 60 / 70 POSTS