Category: Fokus

1 2 3 4 52 20 / 513 POSTS
Gjeniu Muhamed 13 vjecar lë pa fjalë tërë Gjermaninë /Video/

Gjeniu Muhamed 13 vjecar lë pa fjalë tërë Gjermaninë /Video/

Muhamedi eshte vetem 13 vjecar, por ai eshte nje gjeni i vertete ne matemarike. Ai ka ardhur ne Gjermani vone, dhe ende nuk ka mesuar shume fjale. ...
Avokati katolik uron Krishtlindjen duke cituar Kur’anin

Avokati katolik uron Krishtlindjen duke cituar Kur’anin

Avokati Arianit Koci, ka uruar Krishtlindjet në mënyrë shumë të veçantë. Për dallim nga urimet e tjera, të thata dhe gjithnjë njësoj, Koci ka dashu ...
Ungjilli (Bibla) që tregon për ardhjen e Muhammedit a.s .

Ungjilli (Bibla) që tregon për ardhjen e Muhammedit a.s .

Pretendimi vjen nga autoritetet iraniane, që flasin për zbulimin e një libri shumë të vjetër i cili vërteton se islami është feja e vetme dhe e vërtet ...
Britani: fushatë publicitare për kontributin e muslimanëve në bamirësinë e Krishtlindjeve

Britani: fushatë publicitare për kontributin e muslimanëve në bamirësinë e Krishtlindjeve

Fushata e parë publicitare në televizion nga një organizatë bamirëse muslimane do të transmetohet gjatë periudhës festive në Britaninë e Madhe, një zh ...
Profesori indian e përktheu Kur’anin në anglishten moderne

Profesori indian e përktheu Kur’anin në anglishten moderne

Profesori 86-vjeçar Muhammed  Jasin ka nderin të jetë përkthyesi i Kur’anit në anglishten moderne. Përkthimi u botua fillimisht nga Shtëpia Botuese ...
Indonezia do të krijojë 1,000 eko-xhami deri në vitin 2020

Indonezia do të krijojë 1,000 eko-xhami deri në vitin 2020

Namazlitë në Indonezi, shteti më i madh në botë me muslimanë, do të mbesin të gjelbër me një iniciativë të re që synon të krijojë 1.000 eko-xhami deri ...
Danimarkë: Ndërtesat e fabrikave të vjetra po shndërrohen në xhami

Danimarkë: Ndërtesat e fabrikave të vjetra po shndërrohen në xhami

Një hulumtim i zhvilluar në Danimarkë tregon se numri i xhamive në këtë shtet është rritur nga 115 në 170, raporton Anadolu Agency (AA). Prof. Dr. ...
Dokumenti: Xhaminë e parë në Ballkan e kanë ndërtuar emigrantët nga Halepi në vitin 1289, pikërisht në Kosovë

Dokumenti: Xhaminë e parë në Ballkan e kanë ndërtuar emigrantët nga Halepi në vitin 1289, pikërisht në Kosovë

Kontaktet e para me Islamin në Ballkan nuk u zhvilluan me ardhjen e osmanëve në fund të shekujve 14-të dhe 15-të, por shumë më herët. Muhammad Ha ...
Qyteti egjiptian me nga një hafiz të Kur’ani në çdo shtëpi

Qyteti egjiptian me nga një hafiz të Kur’ani në çdo shtëpi

Matar Taris është një qyte në krahinën Faijum të Egjiptit, në të cilin ka të paktën një hafiz të Kur'anit në çdo familje. Matar Taris njihet në Egj ...
BIRK ndihmon skamnorët e rrethit të Tropojës

BIRK ndihmon skamnorët e rrethit të Tropojës

Kryesia e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës, në kuadër të aktiviteteve humanitare nëpërmjet shoqatës së saj Bereqeti, sot u ka ndihmuar skamno ...
1 2 3 4 52 20 / 513 POSTS