Archive For The “Konvertime” Category

Rritet numri i muslimanëve në Amerikë

ekuiliber.com ...

Nuk është krishterimi religjion i cili ka rritje më të shpejtë në Amerikë, por e kundërta Sipas regjistrimit të fundit, i cili u zhvillua në 2012 religjioni i cili është në rritje më të shpejtë në Amerikë është Islami. Që nga viti 2000 deri në vitin 2010, regjistrimi ka përcaktuar se numri i muslimanëve që […]

 

Islami feja e dytë në 20 shtete në Amerikë

ekuiliber.com ...

Të dhënat e reja të publikuara nga autoritetet e regjistrimit në SHBA kanë publikuar se Islami është feja e dytë më e madhe në njëzet shtete amerikane pas krishterimit që u shfaq si besim dominues në të gjithë vendin. Të dhënat e reja u shpallën nga Shoqata e Statistikave, Organet Fetare Amerikane, e cila e […]

 

Tridhjetë përqind e rusëve tashmë identifikohen si myslimanë

ekuiliber.com ...

Tridhjetë përqind e rusëve tashmë identifikohen si muslimanë, sipas një sondazhi të ri të kryer nga agjensia e marketingut ZoomMarket, vetëm 12 për qind më pak se 42 për qind që thonë se janë të krishterë ortodoksë. Rreth 18 për qind thonë se janë ateistë, ndërkohë që kategoritë e tjera mbeten në përqindje njëshifrore. Kështu, […]

 

Me dhjetëra izraelitë brenda vitit konvertohen në Islam

ekuiliber.com ...

Gazeta izraelite Yediot Aharonot newspaper publikoi këto ditë rezultatet e studimeve për pranimin e Islamit në mesin e hebrenjve në Izrael Sipas studimeve të bëra nga profesori Yitzhak Ritter, brenda vitit në Izrael, rreth njëzet hebrenj konvertohen në islam. Sipas këtij studimi Islami tek hebrenjtë vjen nëpërmjet kanaleve televizive satelitore dhe internetit. Është interesante se […]

 

Tito ka vdekur si mysliman duke lexuar Kur’an-in?

EKUILIBER.COM ...

Myftiu i dikurshëm i Beogradit, Hamdija Jusifspahiq, në një intervistë për një radio, të dhënë para dhjetë vjetësh, për herë të parë e rrëfen sekretin e tij më të madh: Tito ka vdekur si një mysliman duke lexuar Kur’an-in! Edhe pse nga vdekja e Titos kanë kaluar gati tri dekada dhe pothuajse vazhdimisht fabrikohen rrëfime […]

 

E thotë një ministër belg: Evropa do të ketë më shumë myslimanë se të krishterë!

EKUILIBER.COM ...

Myslimanët do të jenë “shumë shpejt”, në numër më të madh se të krishterët në Evropë, ka thënë një ministër belg. Koen Geens, ministri i Drejtësisë, i tha Parlamentit Evropian se kontinenti “nuk po e kuptojnë këtë, por ky është realiteti”, përcjellin mediat e huaja, transmeton Telegrafi. Ndërkaq në një seancë me eurodeputetë për sulmet […]

 

Bernard Show: Evropa në fund do ta pranojë Islamin

EKUILIBER.COM ...

EVROPA MË NË FUND DO TA PRANOJË ISLAMIN! Bernard Shaw “Gijthnjë e kam çmuar lartë besimin e Muhammedit (a.s.), thjesht për shkak të vitalitetit të tij të jashëzakonshëm.Mendimi im është se Islami është besim i vetëm i aftë që të drejtojë me sukses ndryshimet e shumta të jetës. Unë parashikoj që Evropa më në fund […]

 

E krishterja e pranon Islamin në Istog

EKUILIBER.COM ...

Mariana Nikollova, shtetase e Belgjikës e cila i përkiste besimit të Krishterë ka pranuar Islamin në selinë e KBI-së në Istog. Ajo në prani të kryeimamit Tahir ef. Bekaj ka thënë shehadetin apo dëshminë. Ajo është shprehur se nuk di si ti përshkruaj ndjenjat e saj për Islamin. Ajo u shpreh se ndjehet shumë e […]

 

Sot, një e Krishtere nga Berlini i Gjermanisë pranoi Islamin në zyret e KBI-së në Kaçanik

EKUILIBER.COM ...

Sot me datë 20.04.2017, Në Këshillin e Bashkësisë Islame të Kaçanikut u bë pranimi i Islamit nga Dana Maureen Linke e cila nga feja Krishtere kaloi në fenë Islame. Këtë ceremoni e bëri kryetari i KBI-së Florim ef. Neziraj i cili e falënderoi dhe e përgezoi për zgjedhjen e saj. Dana Linke tashmë e quajtur […]

 

Paris: Rriten kërkesat për Kuranin dhe Islamin

EKUILIBER.COM ...

Në Paris janë duke u rritur kërkesat për Kuranin Fisnik dhe literaturën tjetër islame. Njerëzit me të madhe interesohen për ta njohur sa më shumë islamin raporton ‘Citaj hrvatska’. Si duket për këtë më shumë ka kontribuar ngjarja me “Charlie Hebdo”, revistë kjo e cila, në mënyrën më të turpshme, bëri karikaturat e Pejgamberit a.s. […]