Category: #eShqip

1 2 3 4 10 20 / 91 POSTS
‘Do vdes i qetë, pasi masakrova shqiptarët, gjuha e tyre nuk do flitet më’. Mizoritë e gjeneralit grek mbi çamët

‘Do vdes i qetë, pasi masakrova shqiptarët, gjuha e tyre nuk do flitet më’. Mizoritë e gjeneralit grek mbi çamët

“Vdes i qetë se bëra ate që doja. Pas lashë rrëke gjaku, tym, blozë, gërmadha; ulurima fëmijësh, nuse dhe gra nudo, që futeshin në furrat e ndezura, q ...
Vajzat myslimane shqiptare të Korçës shkonin në shkollë që 500 vjet më parë

Vajzat myslimane shqiptare të Korçës shkonin në shkollë që 500 vjet më parë

VAJZAT MYSLIMANE TE KORÇES SHKONIN NË SHKOLLË QË 500 VJET MË PARË Shkolla e parë në Shqipëri për vajza dhe djem u ndërtua në Korçë 500 vjet më parë ...
OKB: Vetëm 1.7 milionë shqiptarë do të mbesin në fund të këtij shekulli

OKB: Vetëm 1.7 milionë shqiptarë do të mbesin në fund të këtij shekulli

Projeksionet globale mbi popullsinë nga viti 1950 deri në vitin 2100 tregojnë për një rënie drastike të popullsisë shqiptare, sipas të dhënave të Orga ...
Faktet e mbështetjes që myslimanët e Arakanit i kanë dhënë shqiptarëve në kohën e Perandorisë Osmane

Faktet e mbështetjes që myslimanët e Arakanit i kanë dhënë shqiptarëve në kohën e Perandorisë Osmane

Shkrimtari hulumtues Arif Emre Gündüz ka arritur të gjejë në arkivat osmane dokumentin i cili bën fjalë për ndihmën që myslimanët e Arakanit dhanë nda ...
Shqipja ndër 3 gjuhët më të vjetra në botë, një tezë e padiskutueshme

Shqipja ndër 3 gjuhët më të vjetra në botë, një tezë e padiskutueshme

Sipas një studimi  “New York Times” rendit armenishten si gjuhën e parë më të vjetër në botë, e dyta është greqishtja, e më pas vjen shqipja, prej nga ...
Parashikimet për botën me veç katër gradë Celsius më shumë: Tokat shqiptare do të bëhen shkretëtira?! /Foto/

Parashikimet për botën me veç katër gradë Celsius më shumë: Tokat shqiptare do të bëhen shkretëtira?! /Foto/

Një numër shumë i vogël i shkencëtarëve kanë dyshime se ndryshimi klimatik po ndodh dhe se është shkaktuar nga njeriu. Ndërkaq, shumica e njerëzve të ...
“Shqipëria dhe Turqia janë partnerë natyralë”

“Shqipëria dhe Turqia janë partnerë natyralë”

"Për ne Shqipëria nuk është një shtet si gjithë shtetet e tjera. Kemi marrëdhënie shumë të mira dhe kemi më shumë shtetas shqiptarë se sa ka këtu", ...
Qyteti i alfabetit pa shkolla shqipe

Qyteti i alfabetit pa shkolla shqipe

Brikenda Rexhepi Shqiptarët e anës së Manastirit janë rrëfim më vete. Grushti që i ka goditur ata ka qenë më i fortë. Një qytet me shumicë shqiptar ...
Në Zvicër jetojnë 111.944 shtetas të Kosovës

Në Zvicër jetojnë 111.944 shtetas të Kosovës

Migrimi i të huajve ka shënuar rënie prej 3.4% në mes të janarit dhe marsit 2017. Në të njëjtën kohë edhe braktisja e Zvicrës ka shënuar rënie prej 4. ...
1 2 3 4 10 20 / 91 POSTS