Archive For The “Edukim” Category

Turqia ndan bursa për studentët kosovarë

EKUILIBER.COM ...

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami ka pritur sot Ambasadoren e Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kiliç, përmes të cilës është nënshkruar protokoli zbatues i Memorandumit të Bashkëpunimit në fushën e arsimit të lartë me Këshillin për Arsim të Lartë të Republikës së Turqisë. Synimi i këtij Protokoli është përcaktimi i vendosjes, pagesës së […]

 

Nëntë mënyrat më të mira për të studiuar, sipas shkencës

zeropese.com ...

Një shtysë më tepër për të shoqëruar ditët e para të shkollës: taktika e sugjerime që munden të revolucionarizojnë dhe përmirësojnë kohën e kaluar mbi libra. Kanë rifilluar mësimet dhe për shumëkënd, orët e gjata të studimit në vitin e ri shkollor. Cilat janë taktikat “shkencërisht të provuara” për të maksimizuar kohën mbi libra, si […]

 

Vendet me më së shumti doktorë shkencash

zeropese.com .... .

Edukimi është çelësi për zhvillim ekonomik. Arsimimi praktikisht është zemra e inovacioneve që shihen për rreth secilën ditë. Zbulimet e reja, si MP3 dhe teknologjia e GPS kurrë nuk do të mund të ndodhnin pa pasur hulumtues, doktorë shkencash, shkruan Weforum, transmeton Klan Kosova. Vendet investojnë shumë në ngritjen e sistemit të arsimit dhe tash […]

 

Bursat për studime universitare dhe pasuniversitare në Turqi (2)

EKUILIBER.COM ...

Çfarë bursash ofrojnë shteti dhe qeveria turke për studentët e huaj që duan të vazhdojnë studimet universitare dhe pasuniversitare në Turqi? Gjatë studimeve universitare në Turqi ju mund të përfitoni nga bursa të ndryshme. Edhe shkrimin e sotëm, në vijim të artikullit të kaluar, ia kemi kushtuar mundësive për të marrë bursa studimi turke. Në […]

 

Pesë rregulla për të dalë më mirë në provime

EKUILIBER.COM ...

Koha e provimeve është një stres më vete për të rinjtë, adoleshentët e studentët dhe nëse qendroni vetëm mbi libra shtoni akoma më tepër energjitë negative. Provimet janë një moment i rëndësishëm për të dhënë maksimumin nga pikëpamja intelektuale dhe sipas ekspertëve mund të na ndihmojë shumë ushqimi dhe aktiviteti i duhur fizik. Ja 5 […]

 

Bursat për studime universitare dhe pasuniversitare në Turqi (1)

EKUILIBER.COM ...

Gjatë studimeve universitare në Turqi mund të përfitoi nga bursa të ndryshme. Artikullin e sotëm ia kemi kushtuar posaçërisht kësaj teme, pra bursave turke të studimit dhe mundësitë për ti marrë ato. Në qoftë se jeni student i një shteti të huaj që doni të studioni në Turqi, arsimin e lartë mund ta kryeni edhe […]

 

10 përfitime për të mos u injoruar: Ja pse duhet të lexosh përditë

student3

Kur ke lexuar për herë të fundit një libër, ose një artikull të rëndësishëm reviste? A mos leximi yt i përditshëm përqëndrohet përreth Twitterit, përditësimeve të Facebook-ut, apo udhëzimeve në kutinë e drithërave që do të hash në vaktin e radhës? Nëse jeni një nga të shumtët që nuk e kanë shndërruar në zakon leximin […]

 

Mundësi studimi në Universitetin “Hacettepe” në Ankara

EKUILIBER.COM ...

Edhe pse në çdo universitetet vihen re dallime në pranimin e studentëve të huaj, sot duam të ndajmë me ju kriteret që Universiteti “Hacettepe” në Ankara, një nga universitetet shembullore në Turqi, ka aplikuar në pranimin e studentëve të huaj për vitin akademik 2016-2017. Kandidatët që kanë përfunduar një shkollë të mesme ekuivalente me gjimnazet […]