Studimi: Shqiptarët besojnë më shumë te institucionet fetare se tek institucionet tjera

Studimi: Shqiptarët besojnë më shumë te institucionet fetare se tek institucionet tjera

Për vitin 2017, shqiptarët kanë thënë se besojnë më tepër tek institucionet fetare se sa tek ato të arsimit publik, tek institucionet e shëndetit, tek

Shqiptarët myslimanë shpëtuan hebrenjtë: Shembulli nga i cili bota duhet të mësojë për t’i dhënë fund dhunës
Mbi njëmijë kisha në Suedi në shitje
Me dhjetëra izraelitë brenda vitit konvertohen në Islam

Për vitin 2017, shqiptarët kanë thënë se besojnë më tepër tek institucionet fetare se sa tek ato të arsimit publik, tek institucionet e shëndetit, tek policia apo tek prokuroria apo gjykata.

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (PNUD) kanë prezantuar së fundmi gjetjet e sondazhit “Besimi në Qeverisje 2017”, i zhvilluar në nëntor 2017, raporton TopChannel.

Gjetjet tregojnë se institucionet publike që gëzojnë besimin më të madh janë:

– Institucionet Fetare (76%)

– Forcat e Armatosura (63%)

– Institucionet e Arsimit Publik (63%)

– Institucionet e Shëndetit Publik (53%)

– Policia e Shtetit (53%)

– Prokuroria (22%)

– Gjykatat (21%)

– Partitë Politike (21%)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0