Muezinët do të ndjekin shkollën muzikore Rachidi

Muezinët do të ndjekin shkollën muzikore Rachidi

Burrat që thirin ezanin në Tunizi do të marrin trajnime mbi rregullat e perdorimit te toneve te zerit në Institutin e Muzikës Rachidi. “Tunizia ka

28 vjet nga aksioni historik për faljen e gjaqeve
‘Kuran Qerim’, thesari i vyer shqiptar nxirret nga arkiva, gati për prezantim
Zbulimi i një deti nën shtresën e tretë të Tokës – paralajmërimi i profetit Muhamed për të /Foto/

Burrat që thirin ezanin në Tunizi do të marrin trajnime mbi rregullat e perdorimit te toneve te zerit në Institutin e Muzikës Rachidi.

“Tunizia ka një trashëgimi të rëndësishme muezinesh, përfshirë Ali Al-Buraq, Muhammed Al-Buraq, Othman Al-Andari dhe Muhammed Mashfar.

“Shumë gjenerata janë ngritur duke dëgjuar zërat e tyre “, citohet të ketë thënë ministri i Çështjeve Fetare, Ahmed Adhoum. Ministria planifikon të trajnojë një brez të ri besimtarësh në përputhje me këtë trashëgimi.

Muezinët edhe më parë kishin marrë trajnime se si të lexonin njoftimet fetare përmes altoparlanteve. /MESAZHI/

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0