Kryebankieri i Evropës: Bitcoin përbën rrezik shumë të lartë

Kryebankieri i Evropës: Bitcoin përbën rrezik shumë të lartë

Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane, Mario Draghi paralajmëroi sot për rrezikun e bitcoinit dhe kriptomonedhave të tjera, si asete shumë të rreziks

Turkish Airlines në vitin 2017 ka rritur numrin e pasagjerëve me 9,3 për qind
Amazon rrit të ardhurat për 38%
Ulet vlera e Bitcoin-it pasi Koreja e Jugut po shqyrton ndalimin e tij

Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane, Mario Draghi paralajmëroi sot për rrezikun e bitcoinit dhe kriptomonedhave të tjera, si asete shumë të rrezikshme, që duhet të mbahen me shumë kujdes, veçanërisht nga bankat.

“Monedhat virtuale janë subjekt i një paqendrueshmërie të lartë. Çmimi i tyre është shumë spekulativ”, deklaroi presidenti i Bankës Qendrore Evropiane, Mario Draghi para Parlamentit Evropian, përcjell Atsh.

Sigurisht, BQE nuk ka konstatuar që bankat kanë rezerva domethënëse të kësaj monedhe, për të cilën duken ende se nuk kanë shumë interes.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0