Burg i përjetshëm për sulmuesin e besimtarëve musliman

Burg i përjetshëm për sulmuesin e besimtarëve musliman

Sulmuesi i xhamisë në Finsbury Park, Darren Osborne, është dënuar me burgim pasi gjykata hodhi poshtë pretendimet e tij se dikush tjetër e kreu sulmin

Sulm racist ndaj një xhamie në Suedi
Palestinezët kërcënohen me dëbim nga shtëpitë e stërgjyshërve të tyre
MPJ e Britanisë: Turqia ka të drejtë që t’i mbajë të sigurtë kufijtë

Sulmuesi i xhamisë në Finsbury Park, Darren Osborne, është dënuar me burgim pasi gjykata hodhi poshtë pretendimet e tij se dikush tjetër e kreu sulmin.

Ai u dënua me burgim të përjetshëm, vetëm një orë pasi gjykatësit mbajtën një takim të mbyllur.

Osborne kishte mbushur internetin me materiale propagandistike islamofobe, dhe i kishte shpërndarë ato.

48-vjeçari, i cili nuk kishte qenë i punësuar për më shumë se 10 vjet, u arrestua në vendin e ngjarjes pasi imami i xhamisë e qetësoi turmën të cilët donin ta godisnin.

Osborne kishte marrë një furgon dhe kishte mësyrë xhamië ë Finsbury Park, ku u vra një person dhe u plagosën 8 të tjerë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0