Bëhen 19 vjet nga masakra në Rogovë të Hasit

Bëhen 19 vjet nga masakra në Rogovë të Hasit

Janë bërë 19 vjet nga masakra që u bë në fshatin Rogovë të Hasit, aty ku ranë në pritë luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, por nuk u kursyen

Thaçi në Davos, bashkë me liderë të tjerë botërorë
Mbi 35 mijë amendamente bllokojnë zyrtarizimin e shqipes
Thaçi: Dialogu do të vazhdojë në nivelin më të lartë

Janë bërë 19 vjet nga masakra që u bë në fshatin Rogovë të Hasit, aty ku ranë në pritë luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, por nuk u kursyen as shumë civilë të fshatit.

Në datat 27, 28 dhe 29 janar të vitit 1999 në këtë fshat ranë dëshmorë 21 persona.

Aty heroikisht dhanë jetën: Agim Zeneli, Luan Smajli, Agron e Sejdi Rama, Pren e Meme Lleshi, Agush Gjoci, Valon Gashi, Bahtjar Morina, Daut Kelmendi, Emrush Çeta, Kasim Shala, Hamdi Berisha, Gezim Ademi, Haxhi Lypjani, Gasper Karaçi, Ilir Merturi, Naim Gashi,Naim Dreshaj,Sahit Krasniqi dhe Vesel Avdyli.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0