Agjencia Kundër Korrupsionit: Vendimi për rritje të pagave, i jashtëligjshëm

Agjencia Kundër Korrupsionit: Vendimi për rritje të pagave, i jashtëligjshëm

Agjencia Kundër Korrupsionit e ka cilësuar të jashtëligjshëm vendimin për rritje të pagave nga ana e kabinetit qeveritar, të kryesuar nga kryeministri

Kuvendi i Kosovës sot mban dy seanca
Këshill i përbashkët Shqipëri-Kosovë për arsimin në diasporë
Vuçiq: 2018-ta, vit i vështirë për Serbinë, shkak Kosova

Agjencia Kundër Korrupsionit e ka cilësuar të jashtëligjshëm vendimin për rritje të pagave nga ana e kabinetit qeveritar, të kryesuar nga kryeministri Ramush Haradinaj.

Zyrtarët e lartë publikë (kryeministri, zëvendëskryeministrat, ministrat dhe zëvendësministrat) që kanë votuar këtë vendim thuhet në një opinion të Agjencisë Kosovare Kundër Korrupsionit, “kanë vepruar në kundërshtim me Ligjin për Parandalimin e Konfliktit të Interesit, konkretisht me konfliktin e interesit ‘rast për rast’” dhe dispozitat tjera ligjore

Në një opinion, Agjencia Kundër Korrupsionit, rekomandon që “vendimi të kthehet në rishqyrtim, duke shfrytëzuar mënyra tjera ligjore të cilat nuk bien ndesh me Ligjin për Parandalimin e Konfliktit të Interesit dhe legjislacionin tjetër relevant në fuqi”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0