Maroku pritet me ligj të  ndalojë lajmet e rreme

Maroku pritet me ligj të ndalojë lajmet e rreme

Në Marok, këto ditë pritet të miratohet projektligji për kriminalizimin e lajmeve të shpifura dhe lajmeve të rreme. Një ligj të ngjashëm tashmë e ka G

Operacioni “Dega e Ullirit”, neutralizohen 260 terroristë
Francë, arrestohet akademiku dhe teologu zviceran Tariq Ramadan
PYD/PKK nga Afrini sulme ndaj fëmijëve dhe civilëve në Turqi

Në Marok, këto ditë pritet të miratohet projektligji për kriminalizimin e lajmeve të shpifura dhe lajmeve të rreme. Një ligj të ngjashëm tashmë e ka Gjermania.

Qëllimi i këtij ligji është që të mbrohen qytetarët nga lajmet e shpifura dhe lajmet e rreme dhe që ata që qëllimisht ndërtojnë ose përhapin lajme të tilla të mos mund të arsyetohen më me liri e të drejta të garantuara me kushtetutë e ligj, si liria e shprehjes së mendimit….
Lajmet e këtilla, të shpifura e të rreme, mendohet të kenë qenë vendimtare për fitoren e Trampit në Amerikë dhe për ndarjen e Britanisë nga Bashkimi Evropian./Ekuilibër/

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0