Mblidhet Kryesia e Kuvendit, a do të shqyrtohet shfuqizimi i Speciales?

Mblidhet Kryesia e Kuvendit, a do të shqyrtohet shfuqizimi i Speciales?

Me fillim nga ora 09:00 sot pritet të mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Kosovës. Ndër të tjerash në këtë mbledhje pritet të vendoset se kur

Kryeministri Ramush Haradinaj: shkolla është vendi ku duhet të zhvillohet beteja kundër ekstremizmit e radikalizmit
Vuçiq arrin në territorin e Kosovës
Thaçi takon liderët evropianë në Davos

Me fillim nga ora 09:00 sot pritet të mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Kosovës.

Ndër të tjerash në këtë mbledhje pritet të vendoset se kur do të mbahet seanca në të cilën kryeministri Ramush Haradinaj, do të jetë në interpelancë sipas kërkesës së Grupit Parlamentar të LDK-së, për të informuar Kuvendin në lidhje me gjuajtjen me armë nga zëvendëskryeministri dhe Ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, Dardan Gashi, transmeton Indeksonline.

Edhe nuk dihet nëse në këtë rend të ditës së sotme do të shqyrtohet edhe kërkesa e deputetëve nënshkrues lidhur me shfuqizimin e Gjykatës Speciale.

Këto janë pikat e rendit të ditës:

Miratimi i procesverbaleve nga mbledhjet e mëparshme,
Përgatitjet për seancë plenare:
Pikat e papërfunduara nga Seanca plenare e mbajtur më 14 dhjetor 2017:
Votimi i Raportit të Institucionit të Avokatit të Popullit për vitin 2016,
Shqyrtimi i Raportit vjetor të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për vitin 2016,
Shqyrtimi i kërkesës së Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore për vitin 2018,
Formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për anëtarë të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës,
Formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për një (1) anëtar të Bordit për Ankesa.
Përgatitjet për seancën plenare të radhës:
Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
Koha për pyetje parlamentare,
Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
Interpelanca e Kryeministrit Ramush Haradinaj, sipas kërkesës së Grupit Parlamentar të Lidhjes Demokratike të Kosovës, për ta informuar Kuvendin në lidhje me gjuajtje me armë nga z. Dardan Gashi, zëvendëskryeministër dhe ministër i Diasporës dhe Investimeve Strategjike,
Shqyrtimi i Propozim-rezolutës për miratimin e objektivave për zhvillim të qëndrueshëm – Agjenda 2030 për Kosovën,
Shqyrtimi i parë i Projekt Kodit të Drejtësisë për të Mitur,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit për kontrollin e brendshëm të financave publike,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit për parandalimin e konfliktit të interesit në ushtrimin e funksionit publik,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Trajtimin e Ndërtimeve pa Leje,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr. 04/L-034 për Agjencinë Kosovare të Privatizimit, i ndryshuar dhe i plotësuar me Ligjin Nr. 04/L-115 dhe me Ligjin Nr. 05/L-080,
Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Azil,
Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për Standardizim,
Shqyrtimi i Raportit vjetor të Autoritetit Rregullator të Komunikimeve Elektronike dhe Postare për vitin 2016,
Shqyrtimi i Raportit vjetor të Agjencisë së Statistikave të Kosovës për vitin 2016,
Shqyrtimi i Strategjisë së Energjisë të Republikës së Kosovës 2017-2026,
Zgjedhja e një (1) kandidati për anëtar joekzekutiv të Bordit të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës,
Zgjedhja e 5 (pesë) zëvendësve të Avokatit të Popullit,
Propozimi i Grupit Parlamentar të PDK-së për zëvendësimin e anëtarit në Komisionin për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1