40 % e lënë punën shkaku i shefit të keq

40 % e lënë punën shkaku i shefit të keq

Njëra prej gjërave të cilën punonjësit nuk mund ta durojnë është kur shefi i tyre merr meritën për punën e tyre. Pavarësisht se a merr meritën për pu

8 shenja që ke një personalitet të fortë
10 arsye të zhvillimit të fuqishëm të Japonisë
13 gjëra që duhet të mendoni, kur po kaloni kohë të vështira

Njëra prej gjërave të cilën punonjësit nuk mund ta durojnë është kur shefi i tyre merr meritën për punën e tyre.
Pavarësisht se a merr meritën për punën tuaj apo promovon njerëzit e gabuar, një shef i keq mund t’a bëjë shkuarjen në punë të tmerrshme.

Një studim i fundit nga BambooHR, i cili anketoi më shumë se 1,000 punonjës rreth Shteteve të Bashkuara, zbuloi arsyet kryesore pse punonjësit nuk e pëlqejnë shefin e tyre. Dhe për shumicën, arsyeja më e madhe ishte kur ai merrte meritën për punën e cila nuk ishte e tyre. Mungesa e besimit dhe inkurajimit, punonjësit të cilët punojnë me orar të zgjatur dhe promovimi i njerëzve të gabuar janë gjithashtu në mes të sjelljeve më të këqija të shefëve.

Nga të gjithë pjesëmarrësit, 40 përqind thonë se arsyeja primare pse ata lanë punën ishte për shkak të shefit. Dhe nga ai 44 përqind, sjellja e papërshtatshme e shefit ishte faktori kryesor e cila i shtyu të largohen. Tjera çështje të lidhura me menaxhim të cilat detyrojnë punonjësit të largohen janë stili i menaxhimit, qëndrimi mospërfillës dhe temperamenti i keq.

Mirëpo, shefat gjithashtu nuk duhet të jenë shumë të shoqërueshëm me punonjësit e tyre. Në fakt, në mesatare, 64 përqind e të anketuarve thanë se është në rregull që shefi i tyre të refuzojë kërkesën e një punonjësi për miqësi në media sociale. Dhe 54 përqind gjithashtu thonë se është e pranueshme që një shef të mos kalojë kohë me punonjësit jashtë zyrës.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0