Në xhamitë pakistaneze do të vendoset energjia diellore

Në xhamitë pakistaneze do të vendoset energjia diellore

Kryeministri i provincës Khyber Pakhtunkhwa, Pervez Khattak, në Pakistan, ka drejtuar dhënien e hershme të kontratave për vendosjen e xhamive në mbarë

Efektet e dëgjimit të Kuranit në trupin tuaj
Turqi, mbi 2 milionë aplikime për haxhin
Medreseja e Gjilanit – spot reklamues

Kryeministri i provincës Khyber Pakhtunkhwa, Pervez Khattak, në Pakistan, ka drejtuar dhënien e hershme të kontratave për vendosjen e xhamive në mbarë krahinën me energji  diellore.

Kryeministri lëshoj ​direktivat gjatë kryesimit të një takimi mbi projektin e xhamive me energji diellore në Sekretariatin e Kryeministrit, sipas një deklarate të lëshuar të martën.

Sekretari i energjisë Engr Mohammad Naim e informoi kryeministrin për procesin e vënies së xhamive në energjinë diellore. Ai u informua se procesi i dhënies së kontratës do të përfundojë deri në fund të janarit dhe projekti do të përfundojë deri në fund të majit.

Z. Pervez Khattak i drejtoi zyrtarët përkatës për të ndarë afatet kohore me kreun e Njësisë për Mbështetje Strategjike, Sahibzada Said dhe sekretarit të tij kryesor. Ai gjithashtu urdhëroi monitorim të rreptë të zbatimit të projektit, në mënyrë që xhamitë të kishin një marrëveshje alternative për energjinë elektrike, nëse vazhdimi i ngarkesës do të vazhdonte në sezonin e ardhshëm të verës.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0