500 kinezë masovisht pranojnë islamin! /Video/

500 kinezë masovisht pranojnë islamin! /Video/

Një gazetë saudite ka shpërndarë në youtube një video ku shihet konvertimi masv i 500 kinezëve. Ata u prekën nga thjeshtësia e varrimit të mbretit

Zjarri mbi ndërtesën në Londër: Myslimanët e zgjuar në syfyr u kanë shpëtuar jetën shumë banorëve
Xhamia Selimije në Edrene të Turqisë vizitohet nga 1,5 milionë turistë
Studimet tregojnë që fetarët janë më mendjehapur se ateistët

Një gazetë saudite ka shpërndarë në youtube një video ku shihet konvertimi masv i 500 kinezëve. Ata u prekën nga thjeshtësia e varrimit të mbretit saudit Abdullah bin Abdul Aziz. Ata përnjëherë të gjithë masovisht u bën muslimanë dhe e shqiptuan shehadetin në gjuhën arabe përmes altoparlanteve, – transmeton e përditshmja. Nga videoja shihen punëtorët kinezë të tubuar afër kompanisë së tyre në qytetin lindor Jubail. Ata kanë marrur edhe udhëzime nga autoritetet fetare saudite se si duhet përqafuar fenë. Trupi i pajetë i mbretit Abdullah ishte kthyer me ambulancë nga spitali për në xhami për t’iu falur namazi i xhenazës, para se të dërgohet në banesën e fundit. Ai bartej në një arkivol të thjeshtë dhe i mbuluar me qefin. Kjo thjeshtësi e varrimit të mbretit i ka fascinuar kinezët dhe i ka motivuar që njëzëri ta pranojnë Islamin.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0