Dy fjalë për Skënderbeun

Dy fjalë për Skënderbeun

1.I dërguari a.s. ka thënë: "Unë jam i dërguar, jo gënjeshtar, jam pinjoll i Abdulmutalibit!" Abdulmutalibi nuk ka qenë mysliman e i Dërguari

Mehmet Kraja mos më fol në emër të Kosovës!
Selver Jashari dhe Shqipërim Arifi, viktima të politikanëve matufë
Bruised in Bihar big Indian state have clobbered Modi

1.I dërguari a.s. ka thënë:

“Unë jam i dërguar, jo gënjeshtar, jam pinjoll i Abdulmutalibit!”

Abdulmutalibi nuk ka qenë mysliman e i Dërguari a.s. është krenuar me të. Pra, nuk ndalohet të krenohesh me të parët e tu, për virtytet e tyre, në shërbim të qëllimeve të mira, edhe nëse ata nuk kanë qenë myslimanë! Këtë e thonë dijetarë të fesë përfshirë dhe Ibën Tejmijen.

2. Skënderbeut, brenda shqiptarisë, nuk i jep rëndësinë që ka përkatësia e tij katolike (ndonëse ka edhe versione se ka vdekur si mysliman, bektashi, ortodoks), por fakti se merret si i pari që ka thirrur për bashkim. Pikërisht kjo që ka thirrur për bashkim e bën të parrëzueshëm.

Te figura e Skënderbeut, thirrja e tij për bashkim është thelbësore, kundërvënia ndaj turqve është aksidentale, rastësore.

Të mos e pranosh Skënderbeun për figurë kombëtare do të thotë doemos se je kundër projektit të Rilindjes dhe kundër Lidhjes së Prizrenit.
Po t’i jepte gjë vlerë brenda shqiptarisë perkatësia e tij fetare, komunizmi do ta shpërfillte.

3. Ideja për “dekonstruktimin” e figurës së Skënderbeut nuk buron nga feja, por nga albanofobia, kosovarizmi, historianët e mbimençur…

Masat fetare, po, për zbehjen e figurës së Skënderbeut janë ndikuar dhe mund të ndikohen nga:

A. Mungesa e gjallërisë së ideve kombëtare.

B. Nëse në sferën publike figura e Skënderbeut keqpërdoret duke iu kundërvënë njërës fe në favor të tjetrës, duke iu kundërvënë miqësisë me një shtet në favor të miqësisë me shtete të tjera.

 

Autor: Ilmi Rexhepi

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: