Çairi dikur dhe sot

Çairi dikur dhe sot Mu kujtua fëmijëria ime po një ashtu mu kujtua edhe Çairi im i cili dikur ishte i bukur e kishte gjelbërim dhe hije të veçanta të pemëve(drunjëve) gjërësinë e rrugëve, parqet e shumta e të rregulluara dhe të mirëmbajtura, me pastërtinë. Ndrësa sot e shoh Çairin e shkatërruar, vende të uzurpuara nga mafia urbane, të njetat parqe të cilat lulëzonin dikur tash në ato vende jan ndërtuar banesa, duqane lavazhe etj. Çairi im ti duheshte të përparosh e jo të stagnosh në një vend ku natën ke frik të dalësh sepse ke munges të kushteve. Të mungojnë dritat ke munges të gjërave elementare tash të mungon infrakstruktura sepse është shkatërruar, në çdo vend ke njerëz që parkojnë veturat e tyre si të ju kujtohet, ke njerëz që uzurpojn trotuare për të bërë shitje, çdo gjë u shkarru në Çairin tim të bukur të cilin e kujtoj me mallë të fëmijërisë. Shumë pyetje kemi ne qytetarët e Çairit: Po a thua vallë ka kush që na ndëgjon? Mer hapin të drejtohesh tek Kryetari i Komunës z.Izet Mexhiti dhe në një moment të kujtohet se ai është fajtori kryesor që u shkatërrua Çairi. Dhe pastaj të lindin lloj lloj pyetje në vete e thua vallë? 1. Përse ndodhi kjo, përse u lejua, përse Çairin e sollën në këtë gjendje, a thua kush do merrë përgjegjsinë e gjithë kësaj? 2. Përse kryatri e tradhëtoi besimin që ja dhamë ne qytatarët? 3. z.Izet Mezhiti, pse lejuat shkatërrimin e Çairit, apo këtë e lejut vetëm që ju të pasuroheni duke ju marrë haraç njerëzve dhe duke ju dhënë leje njerëzve të pa ndërgjegjshëm për të uzurpuar vende? Un e dij se cili është fajtori kryesor dhe mu për këtë arsye kam vendos që të jem zëri kritik në komunën ku jetoj e të cilën e shkatërroi mafia urbane mu në krye me ju i “nderuari” kryetar i Komunës së Çairit.
Autor: Hamzi Ibraimi
 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *