Nata e Kadrit shembull se si duhet ngritur një revolucion

NATA E KADRIT SHEMBULL SE SI DUHET NGRITUR NJE REVOLUCION
Revoucion, ngritje shpirterore, mendore, intelektuale dhe nxjerrje prej erresires ne drite eshte nata e Kadrit.
“Ky eshte nje liber te cilin ta kemi shpallur ty (O Muhammed) me qellim qe ta udheheqesh njerezimin prej erresires drejte drites.”
Fillim i nje revolucioni i cili filloi naten e Kadrit
“Ne e zbritem ate (Kur’anin) ne naten e Kadrit”
Revolucion ky i cili eshte udherrefyes drejte te mires dhe udhezues i drejte
“Me te vertete ky Kur’an udhezon drejte me te drejtes dhe me te vertetes…”
Revolucion ky i cili filloi me urdheresen per ngritje intelektuale dhe lexim
“Lexo meso me emrin e Zotit tend, i Cili krijoi cdo gje”
Revolucion ky i cili u ngrit mbi vlera te larta te moralit
“Vertete, ti (Muhammed) je ne nje shkalle te larte te moralit”
Revolucion i cili u ngrit mbi bazen e paqes, ku si fjale pershendetje e ka fjalen paqe
“O besimtare pranojeni paqen me te gjitha rregullat…”
“Dhe Ne te derguam ty (Muhammed) vetem si meshire per te gjitha krijesat”
Revolucion ky i cili u ngrit mbi bazen e paluhatshme te monoteizmit (besimit ne nje Zot) dhe asesi te politeizmit apo ateizmit
“O ju njerez, adhurojeni Zotin tuaj i Cili ju ka krijuar ju dhe ata qe ishin para jush…”
Revolucion ky i cili u ngrit mbi bazen e fuqishme te drejtesise
” Urrejtja ndaj nje populli asesi te mos ju shtyje te silleni ne menyre te padrejte kunder tyre…”
Revolucion ky i vetem i pranuar tek Zoti
“Fe e vetme e pranuar tek Allahu eshre islami”
Revolucion ky i cili do e mbizoteroj token me siguri
“Ai eshte qe e dergoi te Derguarin e Tij me udhezim te plote dhe me fene e vertete, qe te triumfoje mbi cdo fe…”
Revolucion ky i cili nuk do vlere qe ti shtohet apo ti largohet sepse ka zbritur i plote dhe ashtu do jete gjithmone
“Sot Une j’ua kam plotesuar fene tuaj dhe e kam plotesuar dhuntine Time ndaj jush…”

 

Autor: Gentrit Mehemti

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *