Ndalimi i namazit vehabistë nga BIK, ngjallë reagime nga mohuesit e vehabizmit

Në mesin e ideve të gruve jo hanefiste të prfura nga organizatat e huaja në Kosovë ishte dhe një bidat i ri, namaz i natës pas namazit të natës (teravive) që tradicionalisht kjo e fundit është praktikuar në Kosovë.

Kësaj i kanë reaguar të rinjë përkrahës të hoxhëve me mjekra dhe vet hoxhët me mjekra. Në mesin e tyre është edhe hoxha nga Mitrovica Ekrem Avdiu i cili në një opinion ka thënë ”Dorën në zemër, një urdhëresë e bërë publike dje lidhur me namazin e natës në xhamitë e Kosovës, e e cila mban nënshkrimin e muftiut Tërnava, nuk është se nuk ka shkaktuar frustrim te një masë e gjerë e xhematit.”

Hoxhë Ekrem Avdiu i cili vitin e kaluar ka qenë në mesin e hoxhëve të akuzuar nga policia dhe që është shpallur bashkëpuntor i prokurorisë ka thënë në fund të këtij qëndrimi ‘Unë, personalisht do ta respektoj vendimin e Myftiut, edhe pse i frustruar.’

Në anën tjetër shkollar Islam, profesor të shkencave Islame kanë sqaruar qëndrimin e sheriatit ndaj këtij namazi që ka zënë praktik prej 18 vitesh në Kosovës së bashku me idetë tjera që i çuanë të rinjtë e Kosovës në Siri. Ata e kanë konsideruar këtë namaz si bidat – risi në fe dhe se BIK është dashur ta ndalojë prej fillimit.

 

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *