Evropa po përballet me droga gjithnjë e më të rrezikshme dhe vdekjeprurëse

Evropa po përballet me droga gjithnjë e më të rrezikshme dhe vdekjeprurëse

Raporti i bazuar në të dhënat e mbledhura në vitin 2015 dhe 2016 thekson në radhë të parë shtim të konsiderueshëm dhe shqetësues të numrit të persona

Vuçiq: Po e ndërtojmë Jugosllavinë e re, plus Shqipëria
Rreth 700 raste të reja me kancer për 7 muaj
OKB hap në Gaza muze për trashëgiminë palestineze

Raporti i bazuar në të dhënat e mbledhura në vitin 2015 dhe 2016 thekson në radhë të parë shtim të konsiderueshëm dhe shqetësues të numrit të persona që kanë vdekur nga mbidoza në 28 shtetet e BE-së dhe më gjerë.

”Mbidoza” e llojeve të drogave po shkakton gjithnjë e më shumë viktima në Evropë, ku qarkullojnë një numër i konsiderueshëm substancash të reja të rrezikshme për shëndetin, shpreh shqetësim Observatori Evropian i Drogave dhe Varësisë së Lëndëve Narkotike (OEDT) në raportin e tij vjetor të publikuar sot.

“Përdorimi i drogave të paligjshme mbetet një sfidë e madhe për shoqëritë evropiane”, thekson raporti duke konstatuar se më shumë se 93 milionë evropianë ose më shumë se një e katërta e personave nga mosha 15-64 vjeç kanë marrë drogë.

Kanabis vijon të mbetet droga më popullore në Evropë, para kokainës, MDMA (një formë e substancës së ekstazisë) dhe amfetaminat (amfetamina dhe metamfetamina).

Raporti i bazuar në të dhënat e mbledhura në vitin 2015 dhe 2016 thekson në radhë të parë shtim të konsiderueshëm dhe shqetësues të numrit të persona që kanë vdekur nga mbidoza në 28 shtetet e BE-së dhe më gjerë.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: