Debati për Demarkacionin: Këto janë konkluzionet dhe propozimet e ekspertëve

Debati për Demarkacionin: Këto janë konkluzionet dhe propozimet e ekspertëve

Në fund të debatit për demarkacionin me Malin e Zi, u dhanë disa propozime për hapat e ardhshëm. Konkluzionet nga grupi i ekspertëve është si në vi

Majlinda e artë shkruan historinë në Rio 2016
Fitorja e racizmit dh Islamofobise: Franca do terheq njohjen e pavarësisë së Kosovës?
Tahirsylaj: Të shpallet gjendje e jashtëzakonshme dhe të mbyllen shkollat një javë në Kosovë

Në fund të debatit për demarkacionin me Malin e Zi, u dhanë disa propozime për hapat e ardhshëm.

Konkluzionet nga grupi i ekspertëve është si në vijim:

1. Komisioni Shtetëror i angazhuar për shënimin e kufirit ka bërë disa lëshime

2. Kufiri nuk është i bërë gabim në tërë gjatësinë e vet, por vetëm në disa sektore, që arrin në 8200 hektarë.

3. Propozojmë që të rishikohen dokumentet në bazë të Kushtetutës së vitit 1974

4. Propozojmë që të rishikohet dhe të analizohet sërish materiali

5. Propozojmë që në seancën e ardhshme plenare të vendoset që shtetet mike të negociojnë mes dy vendeve për të garantuar frymë më të mirë mes shteteve.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: